Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Довери се на разума, призовават ни

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Довери се на разума, призовават ни
Коментари Харесай

Ще се доверим на разума, ДБ, обещаваме ви!

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg
„ Довери се на разсъдъка ”, приканват ни от „ Демократична България “, до момента в който на напред във времето са опнали десетки недоразумения, противоречащи точно на разсъдъка. Такива, които даже единствено образно приканват в действителност да НЕ гласуваш за тази коалиция. Отворят ли си пък устата, мнението ти да НЕ гласуваш за тях, изрично се удостоверява. 

От съвсем всички фотоси и предизборни мероприятия ни се лензи някогашният правосъден министър и някогашна секретарка на Христо Иванов Надежда Йорданова, много по-известна като „ Жената зад щанда ”. Същата, която поведе борба с основния прокурор Иван Гешев, само че безславно я загуби. И не за друго, а тъй като всеки спор, състоял се сред тях, докарваше до почервеняване от некомпетентността и заекването на дамата всеки, дръзнал да се заслуша даже и единствено 10 минути в пелтеченето ѝ. За терминологичните разяснения, които се постановяваше всякога да се вършат при присъединяване на дамата в всякакви правни диспути, чувания и така нататък, да не отваряме дума.

Същата, която по време на мандата си ходеше по боксови мачове в Централния софийски затвор, където нахъсваше участниците.

Но да прескочим дамата от Кубрат, с цел да преминем към надалеч по-уравновесената и сигурна в изрече си Антоанета Цонева. Винаги строгата дама, която е лидер на листата на Демократична България в Пазарджик, се качи в каруца и се снима с кочияша. Малко преди този момент тя пусна и фотоси от Исперихово, където пък участва на рожден ден. Какво тъкмо са си говорили с кочияша и с купонджиите, остава плод на въображението ни, не за друго, а тъй като точно Демократична България нямат никакви допирни точки с хората по селата, които сега пропагандира и Цонева. Най-малкото, обединението приказва и пробва да прокара всякакви извънредно далечни на тези евентуални гласоподаватели тематики – правосъдна промяна, електронни подписи, „ Зелена договорка ”, електрически коли и впрочем необикновено далечни на тези хора въпроси, за които е предпочитана само грижата да намерят издръжка за идващия ден.

Та същата Цонева, чиято цена на костюмите надвишава евентуално и годишния им приход, дамата, която приказва за умни мрежи и ВЕИ произвеждане, реши, че ще е удачно да се метне в каруца.

Нещо сходно наблюдавахме и от страна на Ивайло Мирчев, който попадна в същото обграждане, интензивно агитиращ десетина зяпачи, обяснявайки надъхано на микрофона (?) по какъв начин ще им се усъвършенства битието, в случай че изберат Демократична България. Вероятно диалогът е протекъл по този начин: „ Няма да се постанова да плащате такси за промяна на валута в друга, когато въведем еврото ”, а насреща са му отговаряли: „ Нямаме какво да ядем ”, само че Мирчев не се е отказал: „ Искате ли да ви поканя на страхотна стендъп комедия с присъединяване на нашия претендент депутат Елисавета Белобрадова? ”. Нещастните хорица са пробвали да му обяснят, че къщите им са наводнени, само че той не се е отказал – „ сменихме съветската версия на кирилицата в държавната администрация, не го ли оценявате ”, до момента в който нерешителен глас е възразявал – „ държавната какво ”? И тъй наречените

Споменавайки Белобрадова, гладко вършим преход към дамата, която в полза на истината преди да се захване с политика имаше в действителност благородни и сполучливи дела.

Та дни след тежките наводнения в Карловско, тя, дружно с различен претендент за народен представител от Демократична България – Теодор Михайлов – се озоваха необятно усмихнати пред потресаващата панорама от естествената буря. Снимката беше качена от Михайлов, а надписът гласеше - „ На кални бани сме. Честит празник ”. Буквално за часове мрежата избухна с възмутени мнения, което принуди Белобрадова да си махне тага от фотографията, малко по-късно Михайлов  редактира обявата си, а най-после напряко я изтри. Лошото е, че той доосра ситуацията, тъй като назова всички възмутени аутисти, заради което настрои редица майки и близки на хора с увреждания против себе си.

Още по-лошо реагираха пък майките от „ Системата ни убива ”, когато дни след този гаф на Белобрадова и Михайлов, се появи видео с различен кандидат-депутат от Демократична България - Иван Калчев – Глиги, на което той пази правото на родителите на евтаназия, в случай че „ ти се роди изверг ”, както и търговията с деца, в това число и за органи.  На Глиги това евентуално му е най-малкият проблем, откакто се разбра, че от години някогашната му и майка на детето им, го съди. Тя неведнъж е писала, че Глиги и е оказвал душевен и физически тормоз, в това число се е опитвал да отнеме принудително детето им.

Но това в действителност не спря въпросния, в противен случай. Той разгласява статус във Facebook, в който намерено атакува пиарите от личната му партия, които го посъветвали да се откаже от конкуренцията за влизане в Народното събрание. „ Някъде в Демократична България има ПР отдел, който поучава претендентите да се държат като манекенки - да наподобяват изгладени, да се усмихват като видят обектив и да не си отварят доста устата. Иначе, каквото и да кажеш, все някой ще се обиди от някоя обособена дума, извадена от подтекст, все някой ще е недоразбрал. Докато си събирах багажа за потегляне от Украйна, тези ПР-и ми предложиха да се отдръпва от листите, и то неотложно да разглася отдръпването си. Казах, че ще си помисля, само че във всеки случай няма да работя преждевременно ”, уточнявайки, че очевидно няма да се откаже, а ще взе участие във война и тук, само че с други средства.

Трогателно, възхитително, умилително! Давай, Глиги, убий ги (дано не го разбере буквално)!

Стигаме и до друго неразбирателство, подкрепящо Демократична България – Емили (с тротинетката). Тя пък стана деятел на обединението, като бе засечена да раздава брошури и да се снима с поддръжници и кандидат-депутати на огромен столичен бул.. Въпросната в действителност стана известна най-вече със скандалните си изцепки по пътищата у нас и високата скорост, с която се движи с тротинетката си, нарушавайки Закона за придвижване по пътищата. Включително беше неведнъж засичана да „ кара ” рисково тротинетката си по автомагистралата, застрашавайки както своя, по този начин и живота на останалите пасажери в придвижването. И най-нагло сподели, че щяла да продължава в същия дух.

Сигурна съм, че пропущам някого, тъй като листите им са цялостни с сходни недоразумения, а измежду поддръжниците им на респект са тези с раздвояване на личността.

Това е и същата коалиция, която интензивно промотира президента Румен Радев, а „ Зелените ” дори излязоха с декларация да се гласоподава за него, подпираха се на коленце пред Президентството, радваха му се и писаха оди в негова чест. Това обаче са и същите, които след това се отхвърлиха от Радев и викаха „ Оставка ”. Същите, които желаят депутинизация, а управляваха с Българска социалистическа партия, и още веднъж се канят да го създадат. Тези, които се замислят дали да не дадат премиерския пост (ако имат тази опция, схваща се) не на различен, а на емблематичния кадър от предишното Бойко Рашков.

Та тези същите приканват да се доверим на разсъдъка. Обещаваме ви, ще му се доверим, само че това по никакъв начин няма да ви хареса – бъдете сигурни!

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР